Vizită de supervizare în teren a grantului Fondului Global, 18 octombrie 2022

Membrii Consiliului Naţional de Coordonare a Programelor naționale TB și HIV (CNC TB/SIDA) şi Comisiei Naţionale de Experţi (CNE) şi/sau reprezentanţii acestora, au participat, ieri, 18 octombrie 2022, la o vizită de supervizare în teren a grantului Fondului Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei (FG).

Locațiile vizitate au fost Unitățile de coordonare a Programelor naționale TB și HIV/SIDA/ITS.

În cadrul acestei vizite, participanții au avut posibilitate să se familiarizeze cu activitățile, realizările, dar și dificultățile/provocările, pe care le întâmpină echipele care activează în cadrul unităților de coordonare a PN TB și HIV. Totodată, în cadrul unui dialog deschis și constructiv, membrii CNC & CNE au venit cu unele recomandări de îmbunătățire a aspectelor supervizate.

Vizitele în teren sunt parte a evaluării semestriale, de către Comisia Națională de Experți, a progreselor și problemelor programatice, financiare și de management înregistrate de RP/SR și presupun vizitarea nemijlocită a locațiilor/proiectelor susținute prin intermediul acestor granturi.

Rezultatele vizitei de supervizare în teren vor fi discutate în cadrul următoarei ședințe a CNE, care va avea loc în timpul apropiat, și, ulterior, expediate membrilor CNC TB/SIDA.

Vizitele au fost organizate de către Secretariatul CNC TB/SIDA în conformitate cu Planul național de supervizare al CNC pentru anul 2022 și prevederile Manualului Operațional al CNC TB/SIDA.

În cadrul vizitei, au participat membri ai CNC TB/SIDA și CNE, reprezentanții Recipientului Principal al grantului FG și a Programelor naționale TB și HIV/SIDA/ITS, inclusiv societatea civilă și reprezentanții comunităților afectate de TB și HIV/SIDA/ITS.

 

f
t
j
s
l
a
b
q
e
r
g
vv