Întrevederea dintre Președintele CNC TB/SIDA și Managerul de Portofoliu al FG pentru Moldova

În cadrul întrevederii au fost abordate procesele de implementare al grantului „Consolidarea controlului tuberculozei și reducerea mortalității legate de SIDA în Republica Moldova pentru 2021-2023”, precum și continuarea dialogului în cadrul etapei de creare a grantului oferit în susținerea răspunsului național la HIV/SIDA și tuberculoză (TB), pentru următorii trei ani.

Cererea de finanțare are drept scop reducerea poverii asociate cu TB și HIV/SIDA în Moldova, precum și promovarea serviciilor centrate pe persoană, pentru a oferi un răspuns eficient și durabil la infecțiile cu tuberculoză și SIDA.

Obiectivele principale pe componentele TB și HIV/SIDA ale grantului sunt asigurarea accesului universal privind depistarea și diagnosticarea la timp a tuberculozei, reducerea răspândirii infecției TB, prevenirea răspândirii HIV, îmbunătățirea calității serviciilor de îngrijire și suport HIV, consolidarea sistemului de sănătate.

Menționăm că, în prezent, în țara noastră beneficiază de un grant de țară consolidat, oferit de Fondul Global, pentru perioada 2021 - 2023, în valoare de peste 18 milioane de euro.

hhh