NOUTĂȚI

EVENIMENTE

În zilele de 19 și 20 decembrie 2022 are loc Dialogul național sub genericul: „Sustenabilitatea răspunsului național HIV prin prisma acoperirii, calității și durabilității serviciilor”, organizat în contextul Zilei Mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA, format de participare mixt - fizic și online.
La data de 13 decembrie 2022, cu începere de la ora 16:00, în incinta Ministerului Sănătății, va avea loc ședința Consiliului Național de Coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei HIV/SIDA, infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA).

Agenda ședinței include următoarele subiecte: I. Aprobarea realocării economiilor acumulate în grantul FG 2020-2023; II. Prezentarea și validarea Raportului de țară cu privire la investițiile locale în programele naționale TB și HIV în anul 2021; III. Prezentarea Raportului de activitate al CNC pentru anul 2022 și setarea priorităților CNC pentru 2023, IV. Prezentarea raportului „Rezultatele evaluării de bază a Mecanismului de coordonare și responsabilitate multisectorială privind tuberculoză în Republica Moldova”.
La data de 28 octombrie 2022, cu începere de la ora 13:30, va avea loc ședința Comisiei Naționale de Experți (CNE). Evenimentul se va desfășura în sala de ședințe a Ministerului Sănătății (etajul 2).

În cadrul ședinței, vor fi discutate și evaluate rezultatele implementării grantului Fondului Global, oferit în susținerea răspunsului național la HIV și TB (2021 - 2023), înregistrate în perioada semestrului I, 2022, și rezultatele vizitei de supervizare în teren, care a avut loc, pe data de 18 octombrie 2022, în incinta Unităților de coordonare a Programelor naționale TB și HIV.

VIDEO