Managerul de țară al Fondului Global începe astăzi misiunea de lucru în Moldova

Managerul de portofoliu al Fondului Global pentru Republica Moldova, Tsovinar Sakanyan, efectuează o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 9 - 13 septembrie curent, pentru a discuta realizările procesului de implementare a granturilor FG și progresele Planului de tranziție pentru sustenabilitatea Programelor naționale TB și HIV/SIDA.

Agenda vizitei include întrevederi cu stakeholderii cheie din cadrul CNC TB/SIDA: recipienții și subrecipienţii principali ai granturilor FG, echipele de coordonare a Programelor Naționale TB și HIV/SIDA, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Finanțelor și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, comunitatea persoanelor afectate/infectate de maladiile TB și HIV.

În timpul vizitei sale, Dna Sakanyan va fi însoțită de Directorul Regional al Europei de Est și Asia Centrală, Dumitru Laticevschi, Specialistul în Monitorizare și Evaluare al FG, David Kokiashvili, și Asistentul de Portofoliu al FG, Viktoriya Chuikina.

În cadrul misiunii, echipa FG își propune să discute progresele realizate în conformitate cu angajamentele țării în cadrul Planurilor de tranziție pentru sustenabilitatea PN TB și HIV, implementarea granturilor FG pe componentele TB și HIV 2018-2020, dar și realizarea unui dialog cu reprezentanții autorităților naționale privind perspectivele de colaborare cu Fondul Global.

Totodată, reprezentanții FG vor participa la o ședință a membrilor Grupurilor Tehnice de Lucru ale CNC și membrii Comitetului KAP, planificată pentru data de 09 septembrie curent. În cadrul evenimentului, partenerii naționali în controlul infecțiilor HIV/SIDA și TB vor realiza un dialog comun pe marginea realizărilor Planurilor de tranziție pentru sustenabilitatea Programelor naționale TB și HIV.

bb