Ministra Sănătății participă la cea de-a 72-a sesiune a Comitetului Regional OMS pentru Europa

Astăzi, 12 septembrie, la Tel Aviv, Israel, a început cea de-a 72-a sesiune a Comitetului Regional OMS pentru Europa, care reunește miniștrii sănătății și demnitarii de nivel înalt din cele 53 de state membre ale Regiunii Europene a OMS, precum și reprezentați ai organizațiilor partenere și ai societății civile. La sesiunea din acest an, Republica Moldova este reprezentată de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

În cadrul sesiunii vor fi discutate subiecte precum accesul la medicamente la prețuri rezonabile, abordarea deficitului de lucrători medicali, abilitarea digitală în domeniul sănătății, promovarea sănătății prin abordări comportamentale și culturale. 

La fel, delegații vor discuta despre planurile de acțiuni cu privire la prevenirea cancerului de col uterin, reducerea consumului de alcool, combaterea tuberculozei, hepatitei virale, infecțiilor cu transmitere sexuală, provocările legate de pandemia de COVID-19. 

Cea de-a 72-a sesiune a Comitetului Regional OMS pentru Europa se desfășoară în perioada 12-14 septembrie curent, la Tel Aviv, Israel.

Sursa: www.ms.gov.md 

dd