Membrii CNC TB/SIDA se întrunesc joi, 16 februarie, în ședință ordinară

În cadrul ședinței, membrii CNC vor pune în discuție aplicarea țării pentru o nouă finanțare de la Fondul Global în susținerea răspunsurilor naționale la HIV/SIDA și TB pentru perioada 2024-2026. La această etapă, partenerii naționali trebuie să decidă câteva angajamente față de donator - confirmarea intenției de a aplica pentru obținerea unei noi alocații de țară, confirmarea aranjamentelor de implementarea grantului (PR/SR), aprobarea mecanismului de repartizare a alocațiilor pe componentele de maladii, confirmarea/schimbarea monedei de operare în cadrul granturilor FG, formatul & GL care va fi responsabil de elaborarea aplicației etc. 

La eveniment sunt invitați să participe membrii CNC, invitați permanenți din diferire instituții publice, organizații naționale și internaționale, reprezentanții societății civile etc. Ședința CNC TB/SIDA este una deschisă.

După ședința CNC, membrii Consiliului sunt invitați să participe la o sesiune de formare/fortificare a capacităților privind implicarea în procedurile de activitate a CCM, dar și rolul acestora în procesul de supervizare a granturilor FG și programelor naționale. Sesiunea este încurajată și susținută de Fondul Global, îndeosebi în acesta perioadă, când CNC-ul lansează dialogul de țară în procesul de elaborare a Cererii de finanțare către FG. 

 

hkhuk