ONG, impotriva modificarii programului scolar

Guvernul nu poate modifica ceea ce a fost aprobat de Parlament încă în anul 2000, se spune într-un comunicat de presă emis de acest ONG.
"Disciplina "Educaţia moral-civică" ar fi mult mai aproape de "Ora de dirijinţie" care-i bazată pe conţinuturi similare. În majoritatea ţărilor europene procesul educativ este întemeiat pe morala creştină, aceasta fiind considerată fundamentul educaţiei. Educaţia religioasă este parte componentă a curriculumului şcolar", a declarat pentru Info-Prim Neo Rodica Calistru, preşedintele asociaţiei "Educaţia moral-spirituală".
Ea a mai spus că s-a adr esat în repetate rânduri către ministrul educaţiei, Larisa Şavga, însă fără rezultat. "Galina Bulat (viceministrul educaţiei – n. r.) a precizat că modificarea e impusă de către Victor Stepaniuc (viceprim-ministrul R. Moldova). Consider că aceste schimbări au legătură cu acţiunile violente din aprilie", a menţionat Rodica Calistru.
Asociaţia "Educaţia moral-spirituală" face apel către cetăţeni şi parlamentari să intervină în acest caz. Planul de învăţământ este deja editat, iar în zilele următoare inspectorii din republică vor veni la MET după informaţii pentru conferinţele din august ale pedagogilor.
"Trebuie de intervenit până când pedagogii vor face cunoştinţă cu programul de învăţământ. Corectările făcute ulterior nu vor fi luate în calcul de către toţi pedagogii", a mai spus Rodica Calistru.
Sursa: Info Prim Neo